ул. Бригадирска
ул. Бригадирска / Маргарита Петрова
Среща на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с изпълнителите по подмяна на участъци от водопровод и канал по Интегриран градски транспорт се проведе днес. На нея бяха уточнени етапите за стартиране на дейностите по уличната мрежа, която е с обща дължина 7,3 км.

Недобросъвестни дупничани пречат на рехабилитацията на улиците в града

Парите за допълнителните дейности по подземната инфраструктура, която предстои да бъде подменена са осигурени от общинското ръководство, тъй като по цялото трасе предстои цялостно преасфалтиране, изграждане на тротоари и т.н.

Допълнителни 67 000 лв. за ремонт на две улици в Дупница

"Преценихме как да се започне, така че да бъде максимално малък дискомфорта при шофиране. Ще го има, разбира се, защото говорим за големи и натоварени участъци със сериозен трафик. Ще се използват обходни маршрути там, където е необходимо.

Община Дупница ще глоби ВиК заради некачествено изпълнение

Най-напред стартираме с подмяната на водопровода от 27 август от района при бившата Транспортна болница,
а от 17 септември затваряме изцяло ул."Георги Икономов" (бившата "Бригадирска"), защото там стартира подмяна на канала", заяви инж.Чимев. Подмяната на водопровода ще започне от ул. "Отец Паисий", в посока СУ "Св.Паисий Хилендарски", следва "Седма рилска дивизия", ул."Велико Търново".

Възможни са промени в графика на улиците след стартиране на ремонтите, тъй като двете дейности са зависими по между си. При спиране на водата живеещите в засегнатите райони ще бъдат своевременно уведомявани, но са възможни и непредвидени спирания на водата при аварии по време на изкопните дейности.
Община Дупница