Лия Петрова в Кюстендил
Лия Петрова в Кюстендил / netinfo
Готова е програмата за Майските музикални дни в Кюстендил, от 2- 19 май. Организатори са Музикално сдружение “Марин Големинов” и община Кюстендил, с подкрепата на “Торготерм” АД, Дарик радио е медиен партньор на музикалното събитие. Всички концерти ще бъдат в Художествена галерия “Владимир Димитров- Майстора”, с начало 19 ч.

Първият концерт е на “Кварто квартет”, на 2- ри май. Те са носители на наградата за струнен квартет на името на Марин Големинов за 2016 г.
Клавирен рецитал на пианистката Виктория Василенко, меломаните могат да видят на 10- ти май. Тя е носител на първа награда на международния конкурс за пианисти “Джордже Енеску” в Букурещ през 2016 година.

Кварто квартет
netinfo

Виктория Василенко
netinfo


Един от най- добрите цигулари в света, Лия Петрова ще бъде на гост на Майските музикални дни на 15- ти май. Тя е носител на първа награда на международния конкурс за цигулари “Карл Нилсен” в Копенхаген през 2016 година.

За 12 май е насрочен оперния концерт “Кавалерът на мечтите”, посветен на 220- годишнината от рождението на италианския композитор  Гаетано Донициети, с участието на Нона Кръстникова- сопрано и Николай Моцов- тенор.

Кавалерът на мечтите
netinfo

Дарик- Кюстендил