Ивайло Константинов:Общинската болница в Дупница само търпи вреди от присъствието на д-р Любомир Таушански
Ивайло Константинов:Общинската болница в Дупница само търпи вреди от присъствието на д-р Любомир Таушански / Дарик радио,архив


„Общинската болница в Дупница само търпи вреди от присъствието на д-р Любомир Таушански", заяви председателят на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов.
„Конкурсът за управител на общинската болница още миналата година е бил в разрез със закона, в комисията която ще избира управител на здравно заведение няма хуманен лекар. Резонно е един от участниците да обжалва провеждането му" ,заяви на пресконференция Константинов.
„Жалбата е подадена до ОбС, когато председател все още е Владимир Владимиров, той забравя, скрива или не знам какво точно се случва с въпросната жалба, дори и при гласуването на решението укрива, че има депозирана такава жалба. Това действие е достойно за сезиране на прокуратурата" коментира още председателят на ГЕРБ в Дупница.
Жалбата е от края на юли, решението на ОбС е взето през септември. „От тогава до сега общинските съветници и втори председател на ОбС се чудят какво да правят", така Константинов описа ситуацията.
Припомням, че за последната сесия преди няколко дни беше внесена докладна записка за избор на нов управител на болницата, в последствие докладната беше оттеглена за прецизиране. Ивайло Константинов коментира и друга тема от последните дни- скандалът около ВиК-Дупница. Както е известно трима общински съветници - Чавдар Милушев, Александър Анин и Владимир Владимиров извършиха проверка на финансовото състояние на общинското дружество. Чавдар Милушев излезе със становище, че дружеството се управлява некомпетентно и посочи редица причини, довели до лошото финансово състояние на дружеството. Два дни по-късно управителят на ВиК Илия Илиев контрира, че 99 % от доклада на комисията не отговаря на истината и обяви, че ще съди Милушев за обида.
„Човек, който иска договор за покупко-продажба, когато актива е лизингов, това говори за тотална икономическа неграмотност" заяви Константинов.
„Научих се на всяко нещо, което се случва в Дупница да търся гърба, а гърба в този случай е такъв - Чавдар Милушев е съсед на Пламен Галев, къщата му се водоснабдяваше от един водопровод, който снабдява с вода ВиК Сапарева баня, която вода никога не беше платена. Това е резервно водподаване, което Илиев е спрял. Това достатъчен мотив ли е за агресията?" каза още Ивайло Константинов.
Той посъветва Илия Илиев да си вземе отпуск и да поиска назначаването на одитор. Експредседателят на местния парламент заяви, че ВиК може и да печели по 1 млн.лв. на година, но само когато всички започнат да си плащат.