Игри, песни и гатанки за здравословния начин на живот в 3- то ОУ
Игри, песни и гатанки за здравословния начин на живот в 3- то ОУ / Трето ОУ в Кюстендил

"Здравословен начин на живот" бе тема на откритото занимание с ученици от втори клас, обхванати в целодневната форма на обучение на Трето основно училище "Проф. Марин Дринов"- Кюстендил. Гатанки, песни, играта "Азбучен ребус", чрез тях учениците откриха коя е богинята на здравето и чистотата (Хигия) и чуха легенда за нея. Под ръководството на възпитателката Диана Кадифтева, децата имаха възможността да развият и покажат творческите си способности, като изработиха табла и постери, свързани с темата. От изработените изделия учениците научиха как трябва да живеят, за да бъдат здрави.

Обогатиха знанията си за полезните и вредните храни и напитки, и правилата за здравословен живот. За завършек изведоха чрез огледално написан текст поговорката: "Здравето е най- голямото богатство". Накрая всички деца получиха плодове, вместо традиционните бонбони.
На урока присъстваха много гости- директорът на училището Зоя Сотирова и нейната заместничка Антоанета Апостолова, много учители и родители. Откритите занимания се правят пред родителите, за да могат да видят как техните деца работят по интересни теми и придобитите умения им помагат да опознаят живота. За подарък всички гости получиха картичка с апел- да се грижат за здравето си.