Хората с увреждания от Дупница с подписка  за намаляване сроковете за експлоатация на акумулаторните батерии и колички
Хората с увреждания от Дупница с подписка за намаляване сроковете за експлоатация на акумулаторните батерии и колички / Маргарита Петрова,Дарик радио

Хората с уврежданията от Дупница внасят подписка с искане за намаляване сроковете за експлоатация на акумулаторните батерии и колички, както и за премахване лимитите на финансовите средства отпускани за акумулаторни батерии утре. Инициаторите на подписката обясниха, че тя ще бъде предадена на депутата д-р Иван Ибришимов и ще очакват от него той да я придвижи до останалите институции.
Подписката на хартиен носител и в интернет стартира през февруари, събрани са над 1000 подписа в подкрепа на исканията на хората в неравностойно положение, на които се налага да се движат в инвалидни колички.
Исканията са премахване на лимита на финансовите средства отпускани за акумулаторни батерии, в размер на 280 лв. за акумулаторни инвалидни колички, намаляване на експлоатационния срок на акумулаторните батерии от 3 год. на 1,5 год., както и експлоатационния срок на акумулаторните колички да бъде намален на от 10 год. на 5 год. На гражданите в инвалидни колички се налага сами да доплащат за акумулаторните батерии, в противен случай няма да могат да излизат от домовете си и се превръщат в затворници.
Надя Борисова от ИК за хора с увреждания в Дупница изрази надежда, че ще бъдат чути и най-вече разбрани. „От 10 години получаваме само обещания, надявам се, че новия социален министър ще вземе присърце проблема" каза още Надя.