ГЕРБ ще има ли собствена кандидатура за кмет в Кюстендил ?
ГЕРБ ще има ли собствена кандидатура за кмет в Кюстендил ? / netinfo

 "Не искаме да се размива отговорността при управлението. За това партия ГЕРБ води политика за издигане на собствени кандидати за кметове и общински съветници", това заяви в Кюстендил председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той уточни, че могат и да се правят изключения, но само ако местните структори на партията покажат солидни доводи за подкрепа.

  На областното заседание на ГЕРБ, което се проведе в Кюстендил, председателят на ВМРО Валери Ненов отправи своята покана  за издигането на общ кандидат. За сега обаче тази покана остана без отговор, като Цветанов заяви, че все още не е видял докладите на местната структора и не може да коментира евентуална подкрепа на някой кандидат, но че със сигурност ГЕРБ ще имат самостоятерна листа за общински съветници.

На събранието бяха направени и по 3 кандидатури за областен председател и секретар, като решението ще се вземе от централата на партията. За председател са номинирани Валентин Микев, Иван Коларов и Виктор Янев. За секретар Любомир Анчев, Виктор Янев и Любомир Кирилов. В понеделник ще стане ясно, кои ще са избраниците.

"Най- късно до края на август трябва да бъдат ясни и номинациите за кметове и общински съветници",  заяви още Цветанов.