Общински съвет за Големо село
Общински съвет за Големо село / netinfo
За началото на месец декември е насрочено делото по жалба на Инициативния комитет за отделяне на Големо село от община Бобов дол и присъединяването му към община Дупница. Жалбата е срещу заповед от 09.05.2017 г. на Областния управител на Кюстендил, с която е отказал да предложи на Общински съвет Бобов дол приемане на решение за произвеждане на местен референдум в с. Големо село, за отделянето му от миньорската община. Делото е насрочено за 13 декември тази година. Областен управител по това време беше Йордан Татарски.

Припомням, че в началото на годината Инициативен комитет от Големо село събра подписка с искане за произвеждане на референдум за отделяне на Големо село от община Бобов дол и присъединяването му към община Дупница. Общинският съвет в Бобов дол обаче не даде зелена светлина и не одобри искането на жителите на селото.

Преди това решение трябваше да вземе и ОбС-Дупница. На свое заседание местните парламентаристи гласуваха "за" присъединяването. Имаше обаче жалба по решението на Общински съвет Дупница, с което е одобрено искането за присъединяване на Големо село към Община Дупница. В нея бешепосочено, че отразеното в протокола решение не съответства на реалното гласуване.
 
Дарик- Кюстендил