Деца рисуват Майстора
Деца рисуват Майстора / netinfo

На рожденния ден на Владимир Димитров- Майстора- 1 февруари от 18 часа във фоайето на Драматичен театър - гр. Кюстендил 40 от неговите картини ще се родят наново, така както преди 132 години на тази дата се е родил самият художник.

Деца рисуват Майстора
netinfo

 

 

 

Деца рисуват Майстора
netinfo

 

 

 

Четиринайсет кюстендилски деца на възраст от 8 до 19 години почти 2 години работят по създаване на копия на едни от най-известните му картини. Изложбеното пространство ще се изпълни с характерните и запомнящи се цветове на любимия на всички българи художник, излезли този път от ръцете на талантливите деца на Кюстендил.
В изложбата присъстват всички емблематични за Майстора теми - експресивните, вибриращи пейзажи, показващи кюстендилската природа в четирите сезона; композиции от плодове; любимите на всички „Мома със слънчогледи", „Мома с ябълки", „Мома с гергини", „Момиче с макове", „Стана"; три от най-известните му автопортрети; фигуралните композиции, показващи жътвата и сватбата и още много други, даже и няколко от акварелните му ескизи и скици с туш и перо. Многоликото творчество на именития художник се преражда след повече от век отново на същото място, макар и малко по-различно, защото това са бъдещите „Майстори" на Кюстендил.
На откриването на изложбата ще прозвучат любимите на Майстора тамбури - тамбуражки оркестър с ръководител Людмила Стоянова.

Деца рисуват Майстора
netinfo

 

 

 

 

 


Изложбата се организира от Сдружение „Партньори - Кюстендил" и е в подкрепа на кандидатурата на София и югозападния регион за европейска столица на културата.

 

Деца рисуват Майстора
netinfo