Българин и словенка най- добри на Фън парк Осогово, трасето- отлично
Българин и словенка най- добри на Фън парк Осогово, трасето- отлично / Дарик- Кюстендил

Българският сноубордист Димитър Чокоев се превърна в голямата изненада на първия ден от Европейската купа в дисциплината слоупстайл в Осогово. С перфектно каране във втория рън на финала, 25-годишният Чокоев спечели първата си победа в старт от такъв ранг. Българинът постигна като най-добър резултат - 79,33 т.

Голямата звезда Альоша Кривец (Слвн) допусна грешки и в двете си спускания на финала и остана втори със 77,00 т. от втория рън. Неговият сънародник Петер Подлогар остана трети с 68,3 т., също от второто спускане.

При жените победата взе словенката Весна Кайзер, с най-добър резултат от 78 т. Втора е Сара Домайнко (Слвн) с 69,33 т., а трета чехкинята с български корени Станислава Славовова с 44,00 т. Четвърта с 35 точки остана Марина Тодорова.

Българин и словенка най- добри на Фън парк Осогово, трасето- отлично
netinfo

Състезанието във Фън парк Осогово събра около 1000  зрители, сред тях и кметът на Кюстендил Петър Паунов. За тях имаше най-различни забавления, които не ги оставиха да скучаят през времето на състезанието.

Призьорите при жените бяха наградени от Явор Спиридонов, домакинът на надпреварата във Фън парк Осогово. Мъжете получиха призовете си от Владислав Стойков, областен управител на Кюстендил. Наградният фонд на двата дни на състезанието е 6000 евро. Победителят при мъжете днес взе чек за 1000 евро, а първата при дамите получи 400 евро.

„Стана много хубаво състезание. Цяла зима се подготвям в Австрия, но за мен най-добрия парк за слоупстайл е тук в Осогово. Публиката създаде уникална атмосфера, каквато досега в България не бях виждал" , заяви след награждаването Чокоев.

Според вторият Альшо Кривец, грешките, които е допуснал са се оказали фатални за крайното му класиране. „Отличен фън парк и атмосфера.  Дано утре имам повече късмет, за да си направя състезанието, както аз искам", допълни още Кривец.

„Тази европейска купа е най-добре организираната от всички, на които съм бил", заяви третият в подреждането Петер Доплогар. „ За първи път съм в България, но всичко тук, от храната до отличната организация на състезанието, много ми харесва. Дано утре времето отново да е с нас".

Българин и словенка най- добри на Фън парк Осогово, трасето- отлично
netinfo

Победителката при жените Весна Кайзер също похвали организаторите за перфектно подготвеното и много разнообразно от към трудност трасе. „Надявам се и утре да се представя по същия начин", каза Кайзер.

Втората в подреждането Сара Домайнко похвали домакините и организаторите, като заяви на пресконференцията, че това е най-добре реализираната Европейска купа в която тя е участвала. „За първи път идвам в България и всичко, което виждам е прекрасно", допълни тя.

„Много се забавлявах. Ще дам най-доброто от себе си във втория старт", каза третата Станислава Славовова.

Квалификациите в неделя започват в 11, 00 ч., а финалната надпревара е от 13, 00 ч. на Фън пак Осогово