Бронзови медали за Пауталия спорт на турнир по шах за незрящи
Бронзови медали за Пауталия спорт на турнир по шах за незрящи / netinfo

Отборът от Варна спечели купа "Пауталия" на турнира по шах за хора със зрителни увреждания, който се проведе в Осоговската планина. Втори са представителите на София, а трети "Пауталия спорт" от Кюстендил. Турнирът се организира за 3- та година. Гости на откриването бяха зам.- кметът Надя Каратова и началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" Мая Лехчанска. Спортистите с увреждания на закриването на турнира уважи председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев.

"Бронзови медали индивидуално по дъски спечелиха 3- ма наши спортисти. Величко Иванов е трети на 1- ва дъска, Борислав Лазаров е трети на 2- ра дъска, а Александър Костов на 3- та дъска. Ние не сме от фаворитите индивидуално, но като отбор сме добри и се представихме достойно", каза за Дарик председателят на спортен клуб за хора със зрителни увреждания "Пауталия спорт 2005" Кънка Витова.

Председателят на Съюза на слепите в Кюстендил Борислав Лазаров се класира наскоро 9- ти от 26 състезатели на турнир в София, организиран от клуб "Средец". 2- ма спортисти от Кюстендил са поканени и на нов турнир в София, в средата на този месец, съобщи още Кънка Витова.