Нараства броят на преброилите се онлайн домакинства в област Кюстендил, съобщават от отдел „Статистически изследвания“ към Териториално бюро – Югозапад.

Данните сочат, че близо 20 % от населението на областта се е преброило електронно, с получен код в създадената за целта система.

На територията на област Кюстендил обхождат близо 460 преброители в преброителните участъци и райони. В случай, че не открият хората, те трябва да оставят телефон за връзка или да посетят адреса повторно.

Колко души са се преброили електронно във Варненско

Преброителите, които посещават домакинствата по домовете, попълват хартиена преброителна карта за лицата, непреброени с електронен въпросник, както и карта за всички жилищни сгради.

В електронната карта не е включен раздел „сграда“ с въпроси за нея. Броенето на жилищните сгради цели установяване на броя на обитаваните и необитавани сгради и жилища в страната.

В хартиените карти не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Преброителите нямат право да изискват лична карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.
 
Информационна агенция Фокус