БДЖ екшън! Пет часа и 10 мин. с бързия влак от София до Кюстендил
БДЖ екшън! Пет часа и 10 мин. с бързия влак от София до Кюстендил / netinfo

Бързият влак от София за Кюстендил днес пътува 5 часа и 10 минути, свидетелства наш читател и пътник във влака Мартин Александров. Той ни изпрати и снимки от действителността, наречена- БДЖ.
Влакът тръгва в 08, 15 часа от Централна гара- София, но след минути спира на гара Владая.

БДЖ екшън! Пет часа и 10 мин. с бързия влак от София до Кюстендил
netinfo

Първоначално никой не дава обяснения на пътниците, защото е забавянето. В последствие се разбира, че е аварирал локомотива на влака от Петрич за София, между Драгичево и Владая.
"От БДЖ не ни предложиха алтернативен транспорт, защото нямали договор с автобусен превозвач. Следващият влак от София за Перник се оказа, че е блъснал човек при "Факултето" и също блокира линията зад нас, така нямаше как да дойде нов локомотив за влака от Петрич", разказа за Дарик Александров. Междувременно на гара Драгичево се спират следващите влакове от Кюстендил и Благоевград за София и става голямо задръстване.
В Кюстендил отменят влака за столицата в 11, 15 ч.
Щастливата развръзка идва в 10, 38 часа, когато идва новия локомотив за авариралия влак. Следва разминаване на Владая и бързия влак от София за Кюстендил продължава пътя си и пристига до целта си в 13, 25 часа.
Може би, за да се чувстват по- комфортно пътниците, в мотрисата има електронно табло, което показва часа и датата на пътуване, като годината е 2033 г.! / Снимката е от септември 2013 г., но и към днешна дата годината си остава- 2033 г. /

БДЖ екшън! Пет часа и 10 мин. с бързия влак от София до Кюстендил
netinfo