Банкери играят благотворително Малкият принц тази вечер в Кюстендил
Банкери играят благотворително Малкият принц тази вечер в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Пътуващ театър "ПРОтегни ръка" ще играе благотворително постановката "Малкият принц" тази вечер в Кюстендил. Началото е в 19 .00 часа, организатори са ProCredit Bank и общински драматичен театър Кюстендил.
В постановката участват 18 банкови чиновници, събраните средства са за лечение на деца в неравностойно положение.
"Представлението играем близо 2 години, обиколили сме над 40 града в страната.Всички, които участваме сме банкови чиновници.Всички носим един идеал, че можем да даряваме добро, което след това да се връщане само към нас , но и към хората, които имат нужда от него. В случая това са болните деца в неравностойно положение, на които ние помагаме чрез нашия фонд "ПРОтегни ръка", на чието име е кръстен и пътуващия театър.Благодарение на събраните средства помагаме на деца в нужда. Ежедневно се подават молби, на които се опитваме да отговорим. В момента, в който нямаме средства става по- трудно.

Банкери играят благотворително "Малкият принц" тази вечер в Кюстендил
netinfo

 


Повечето хора трудно приемат факта, че сме банкови служители и актьори в същото време. Просто решихме спонтанно в банката да правим театър", коментира Грета, която играе ролята на змията.
Царят, игран от Тодорин:
"Аз съм най- новият в групата.Чувството е неописуемо.Аз след всяко преставление не мога да сдържа сълзите си , защото виждаш как деца пред теб идват и благодарят за това, че се лекуват или са вече излекувани.Както Малкият принц показва на царя, че не той е най- важен, така и ние успяваме да покажем, че няма как болката да скрие усмивките на децата. "
"Не знаем нищо за Малкият принц. Всеки един човек е малък космос и носи много в себе си, въпросът е сетивата ни да са отворени. Но дори и да не участват зрителите във фонда, самият факт, че сме ги накарали да искат да са по- добри, дори до човека до себе си- това е основното послание, което носи Малкият принц", думите са на Диана, която играе ролята на Малкия принц.
Идеята на трупата е , че благотворителността всеки носи в себе си и всеки може сам да прецени с колко пари може да помогне на някой в беда. Затова няма фиксиран вход за постановката, преди или след нея всеки, може до остави колкото прецени в кутията за дарения.
"Аз искам да провокирам във всеки един гражданин на Кюстендил ,и не само, че благотворителността е самосъзнание, което всеки трябва да носи в себе си.Ако ние се научим сами да си помагаме, както правят това на Запад, то ситуацията в България би била по- добра", обобщи Клара.