Кметство, с. Ябълково
Кметство, с. Ябълково / Дарик радио, Хасково
Жена ще управлява Ябълково до частичните избори
93883
Жена ще управлява Ябълково до частичните избори
  • Жена ще управлява Ябълково до частичните избори
С мандат по-малко от месец кмет на едно от големите димитровградски села ще бъде административният секретар на кметството там Величка Георгиева. Тя бе избрана от 30 съветници, само с един глас против. Предложението бе на председателя на димитровградския местен парламент Гергана Кръстева и бе утвърдено на извънредна сесия в късния следобед вчера. Заседанието бе най-краткото в историята на Общински съвет-Димитровград и продължи по-малко от 5 минути.

До избора на втори временен кмет за с. Ябълково се стигна след като с решение на ОИК избраният в местните избори през 2015 г. Антон Илиев бе отстранен. това доведе до насрочване на частични избори за кмет на селото, които ще се проведат на 2 юли. Временно за управник на Ябълково съветниците назначиха бившия полицай Вангел Попов. Той обаче, вече е регистриран, като кандидат в предзборната надпревара. Негов опонент е издинатият от Инициативен комитет Костадин Атанасов.

Величка Георгиева работи в кметството на с. Ябълково, познава хората и процедурите, посочи аргументите за избора й председателят на димитровградския местен парламет Гергана Кръстева.