/ МВР
46-годишна жена от Свиленград е осуетила измама, съобщиха от полицията в Хасково.

На 4 октомври тя била наета на работа като координатор. На същия ден получила обаждане от мъж, който й наредил да отиде на адрес, за да прибере плик с пари. След посещение на адреса новонаетата взела плик с 15 710 лева от 79-годишен, на когото час по-рано му звъннал непознат, представящ се за полицай. Било му съобщено, че ще го посети жена-измамница, на която да даде парите, като по този начин ще бъде заловена от полицаи. 

Разкриха две ало измами в страната, полицията с апел

Инструкцията към дамата
била да отнесе парите в Димитровград - в района на пазара. Но тя се усъмнила, че става въпрос за измама, посетила полицейското управление и осуетила измамата.

Без щастлива развръзка обаче се е разминала друга потърпевша от Любимец, която са успели да измамят два дни по-късно. На телефона на 72-годишна е позвънил мъж, представил се отново за полицай.

Той й съобщил, че синът  е задържан и е нужно да даде всичките си пари, за да го освободят. Загрижената майка събрала 6000 лева и ги предала на непознат в района на местната църква. След като се прибрала и видяла детето си разбрала, че е измамена и сигнализирала в участъка.

 Работата по започнатото разследване продължава.