Двама мъже, сред които 47-годишен варненец, са задържани за срок от 24 часа във връзка с телефонна измама на 80-годишна жена от Добрич, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР. 

На 14 октомври е получен сигнал от служител на банков клон в Добрич, че възрастната жена иска да изтегли сумата от 16 хил. лева. Сформиран е екип от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" при Първо районно управление и ОДМВР – Добрич. Те задържат 47-годишния варненец – таксиметров шофьор, и парите в момента на предаването, каза за БТА прокурор Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура – Добрич.

89-годишен дядо даде близо 9 000 лв. на ало измамници в Добричко

„За щастие, органите на МВР са успели да реагират бързо и адекватно, и сумата не е стигнала до извършителите“ допълни Илиев. Той обясни, че разследването е в начален етап. Предстои да бъде изяснена ролята на таксиметровия шофьор, който по първоначална информация е бил изпратен да получи и транспортира парите до румънския град Констанца срещу възнаграждение от 120 евро – дали въобще е знаел, че е замесен в телефонна измама. 

По-рано същия ден, след проведени телефонни разговори, 80-годишната жена е предала по-малка сума пари в сак на непознато за нея лице, което също е задържано.

Случаят се разследва.