Новият Гранд Маркет "Жанет", Свиленград
Новият Гранд Маркет "Жанет", Свиленград / Община Свиленград
Откриха най-големия в област Хасково Гранд Маркет и международна автогара
"Жанет" с инвестиция за 5 млн. лв. и 150 работни места в Свиленград
95309
"Жанет" с инвестиция за 5 млн. лв. и 150 работни места в Свиленград
  • "Жанет" с инвестиция за 5 млн. лв. и 150 работни места в Свиленград
150 нови работни места разкри с инвестиция за 5 млн. лв. в Свиленград българската фирма „Жанет Свиленград“ ЕООД. С водосвет днес тя откри голям търговски комплекс с международна автогара. Кметът на общината инж. Георги Манолов, народният представител Никола Динков, областният управител Станислав Дечев, кметове от региона и десетки свиленградчани бяха гости на церемонията.

Гранд Маркет Жанет е на площ от 6 000 кв. м. и е най-големият хипермаркет в Хасковска област, както и един от най-големите в Южна България. След конкурс, обявен от общината,  „Жанет Свиленград“ закупи два общински терена в района на кв. „Простор”, до МБАЛ – Свиленград, за които заплати 635 000 лева.  По договора тя се задължи в тях да реализира инвестиции в размер на не по-малко от 2 400 000 лева в срок от 18 месеца и да изгради за своя сметка два обекта с обществена значимост - хипермаркет и автогара. Допълнително изискване към инвеститора е за срок от 25 години да не се променя предназначението на обектите, както и ежемесечен ангажимент за почистване на двора на болницата. Строителството започна през септември 2016 г.

Новият Гранд Маркет "Жанет", Свиленград
Община Свиленград

Днес, след малко повече от година, на терен от 6 дка е изграден хипермаркет с търговска площ 4 000 кв. м., който отвори врати за посетители. Инвестицията достигна 5 млн. лева. Към обектите са  изградени подход откъм пътя, паркинг със 160 паркоместа, стоянка за таксиметрови автомобили и озеленена площ. 

Хипермаркетът е от типа на верига магазини „Жанет”. Предлага 80 000 артикула от всички видове хранителни и стоки за бита, перилни и почистващи препарати, детски изделия, парфюмерия и козметика и др. В топла витрина ще се предлагат прясно приготвени ястия и супи, скара, щанд за прясна риба, фреш сокове, фурна за тестени изделия. Обособени са специален щанд за био и органични продукти и аптека. Оформени са още детски кът, място за кафе и безалкохолни напитки. 10 каси обслужват клиентите. Назначени са 150 души персонал, което прави инвеститора най-големия работодател в Свиленград. Оборудването е на водеща италианска фирма и отговаря на всички световни стандарти. Магазинът ще работи без почивен ден от 8 до 22 часа. В деня на откриването клиентите имат възможност да се ползват от редица промоции, приятни изненади и награди, като за първият клиент подаръкът бе голям телевизор.

Новият Гранд Маркет "Жанет", Свиленград
Община Свиленград

Предстои до края на годината да бъде  въведена в експлоатация съобразно законовите норми за обществен превоз на пътници и товари в България и изградената в съседство до магазина международна автогара.  Тя отговаря на всички европейски изисквания и ще бъде менажирана от голяма европейска компания.  Освен редовните автобусни линии се предвижда да бъдат открити и нови за Турция: Свиленград – Одрин и Свиленград – Чорлу. Автогарата ще обслужва и линии от междуградския и вътрешноградския автобусен транспорт.
Звукова картина от откриването чуйте в приложения файл.