/ община Любимец
В Любимец започнаха да ремонтират тротоарите. Средствата са от Бюджет 2018 г. Строителните дейности са по улиците: „Църковна“, „Шипка“ и част от „Кирил и Методий“ и „Захари Стоянов“. При подходящи климатични условия работата ще продължи по улиците „Дунав“, „Тунджа”, „Гладстон”, „Гео Милев”, „Бяло море” /между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Ал.Стамболийски”/ и „Стефан Караджа” /между ул. „Ивайловградска” и ул. „Витоша”/.

В момента администрацията работи и по създаване на паркинг в предблоковото пространство на блок 3 на ул. „Отец Паисий“. Паркингът ще бъде с 20 места.
Интензивното подобряване на облика на града ще продължи с пълна рехабилитация на 19 улици в града.

Със средства от общинския бюджет ще бъдат асфалтирани улиците: „Орбита”, „Здравец”, „Киев”, „Георги Добрев”, „Бреза” , част от „Пирин”, „Индустриална“, „Републиканска” /след ул. „Шар планина”/, „Цар Освободител“, „Желязко Терпешев” /до ул. „Иван Шишман”/ и паркинг – център /между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Цар Освободител”,„Тракия“ и част от ул. „Кирил и Методий“ – между улиците „Шипка“ и „Ал. Стамболийски“.

По проект „Реконструкция  и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец“ ще бъдат цялостно рехабилитирани 7 улици в града, а именно: „Иван Рилски“, „Граф Игнатиев“, „Ген. Гурко“, „Оборище“, „Янтра“, „Богомил“ и „Дамян Груев“. Проектът е от Програмата за развитие на селските райони и включва цялостно асфалтиране на посочените обекти, нови тротоари и бордюри, както и подмяна на уличното осветление.

Освен улици и тротоари, общинският екип предвижда да се обновят и някои значими обекти като: помещения в детска ясла и прилежащия терен, ремонт на четвъртия етаж от сградата на Общинска болница; проектиране на кръстовище на ул.,,Васил Левски”, ул.,,Отец Паисий”, ул.,,Ивайловградска” като се изградят ограничителни огради; създаване и функциониране на видеонаблюдение; проектиране на три тенис корта и фитнес площадка на открито в района на общински стадион, придобиване на сградата на бивш Младежки дом и привеждането му в подходящ вид за експлоатация и други.