Община Димитровград с 32-метров трикольор
Община Димитровград с 32-метров трикольор / Дарик радио-Хасково
С празнична едноседмична програма, която стартира от 26 август, Димитровград ще отбележи своята 70-годишнина. Кулминацията е навръх рождения ден на града- 2 септември, когато за димитровградчани и гостите на града ще пее Васил Найденов.

Концерти, спортни прояви, изложби, лятно кино, авто каскади и още много изненади включва програмата. Тя стартира с парад на военни оркестри, гвардейци и мажоретки, в който ще се включи и националната гвардейска част. Следващата вечер е посветена на поп-фолк феновете, като на откритата сцена на пл. България ще се представят Глория и дъщеря й Симона. Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще пеят и танцуват за любителите на фолклора в четвъртък вечерта. За ценителите на евъргрийните е вече традиционният пиано-бар на открито, като тази година ще гостува музикантът от софийски пиано-бар Пейо Филипов.

Спортните прояви в програмата по повод празника на Димитровград стартират с демонстративен мач по тенис на корт с участието на капитана на националният отбор Тодор Енев и един от най-изявените ни играчи по двойки в световния тенис- Матей Пампулов. Турнир по спортен бридж, каскади с мотоциклети и АТВ-та и традиционният с рок-концерт този път под мотото "Rock the Night" с участието на популярни и местни рок легенди включва още програмата.

В неделния ден тя е посветена на най-малките, като от 10.30ч. е планиран Детски панаир с множество работилници и атракциони. По същото време ще бъде отворена и своеобразната музейна експозиция в ретро-апартамент, който пресъздава духа на времето в първите години на града. Събитието е озаглавено "#70yearsdimitrovgrad".

В неделната вечер в парка пред библиотеката ще бъде прожектиран култовият български филм "Оркестър без име". В лятната читалня е планирана среща-разговор с  актьорите Катерина Евро и Георги Мамалев, наречена "Един разговор за любов и още нещо".
Същата вечер започва и програмата на сцената в парк "Марица", където традиционно ще се представят клубовете на хората от третата възраст и състави на най-изявените читалища в общината.

Изложба „Почетните граждани на Димитровград“ подготвя Историческият музей. В навечерието на годишнината своя изложба ще открие и бившият министър на културата Вежди Рашидов, почетен гражданин на Димитровград. Предвидена е изложба и на още двама почетни димитровградчани- братята Христо и Панчо Паневи.

Дом-музей "Пеньо Пенев" участва в програмата с проект, който ще запознава посетителите на музея със стиховете на поета в плавен преход от външната среда към сърцевината му под надслов "Добро утро, хора! Добро утро, град!" Градът и Поетът".