В с. Радиево откриват ремонтираното читалище, в с. Добрич - тридневен събор
В с. Радиево откриват ремонтираното читалище, в с. Добрич - тридневен събор / Darik News, архив и Кметство-с.Добрич

Ремонтираната сграда на НЧ "Събуждане-1927" в димитровградското село Радиево ще открие от 18.00 ч. днес там кметът на общината Иво Димов.

Стойността на ремонтните работи е 16 024 лв. с ДДС, като с тези средства е укрепван мазилката на фасадата на сградата, която е боядисана. Извън тази стойност, с финансовата подкрепа на фермера Митьо Вълчев, е сменена и дограмата на първия етаж на голямата зала, направен й е цялостен вътрешен, както и на помощните помещения и стълбището.

В с Радиево откриват ремонтираното читалище в с Добрич  тридневен събор
netinfo

Два часа по-късно, в 20.00 ч. тази вечер, кметът на община Димитровград Иво Димов ще открие 3-дневните тържества по повод събора на с. Добрич, което ще бъде домакин на Четвъртия национален събор „По стъпките на Света Богородица". За доброто настроение на хората в с. Добрич, на откритата сцена в центъра му, тази вечер ще свири орк. "Канарите".

Утре и в неделя, също от 20.00 ч., празничната програма ще продължи с концерти на орк. Димитровград и орк. „Агрофермер”.

В с Радиево откриват ремонтираното читалище в с Добрич  тридневен събор
netinfo

В събота и неделя  НЧ „Пробуда-1926” в село Добрич ще бъде домакин на ІV Национален тракийски фолклорен събор „По стъпките на Св. Богородица”. За поредна година той дава сцена за изява на фолклорни певчески и танцови формации, индивидуални изпълнители и групи от цялата страна, които представят песни, молитви, наричания, танци и ритуали, свързани с големия християнски празник на Света Богородица, коментират организаторите.