Ученичка бе произведена в рицар
Ученичка бе произведена в рицар / netinfo

Дванайсетокласничката от димитровградската езикова гимназия Вирджиния Тодорова бе провъзгласена за "Рицар на добра воля" заради активната й работа, като доброволец. В званието със специална церемония е ръкоположи заместник-кметът на общината Росен Кузев. Празника за международния ден на доброволците бе снощи в клуба на дейците на културата и събра деца и възрастни, работили с местната организация "Подари усмивка" в редица благотворителни инициативи. Връчени бяха и още отличия- грамота за „Отговорен доброволец" получи председателят на националната асоциация "Муковисцидоза" Светлана Атанасова, а за "Доброволец ветеран"- работилата най-дълго с фондацията Татяна Димитрова. Приз за "Отбор ентусиасти" в доброволчеството получи 4А клас от СОУ "Любен Каравелов" с класен ръководител Петрула Дончева, които също редовно се включват в акции за подпомагане на хората в нужда.

Ученичка бе произведена в рицар
netinfo

Подобна церемония за деня на доброволеца „Подари усмивка" организира за първи път. Надявам се да я превърнем в традиция, а догодина залата на клуба на дейците на културата да ни бъде тясна, коментира председателят Наталия Делчева. Тя благодари на всички, които са се включвали в организираните доброволчески или благотворителни кампании.

Ученичка бе произведена в рицар
netinfo

Участниците в празника снощи имаха възможност да нарисуват с цветни бои своето виждане за доброто, както и да напишат послания за него. 18 деца и възрастни се включиха в конкурса за послание, като 10 от тях получиха награди в различни категории за най-оригинално, най-поетично, най-искрено и обещаващо послание.

Ученичка бе произведена в рицар
netinfo

Бялото платно с цветни рисунки на доброто запечата и ръцете на доброволците. Арт творбата с размери близо 3 на 3 метра ще бъде поставена на видно място в Центъра за работа с доброволци, който „Подари усмивка" устрои от началото на септември.