Трима митничари и граничен полицай от Капитан Андреево с мерки за неотклонение
Трима митничари и граничен полицай от Капитан Андреево с мерки за неотклонение / Снимка: Пресцентър на МВР

На трима митничари  и граничен полицай, работили на ГКПП - Капитан Андреево, са наложени мерки за неотклонение, съобщават от МВР. В хода на операция „Граница" е „установена тяхната съпричастност към извършена престъпна дейност, свързана и с изнудване на чужди и български граждани".

Специализираната полицейска операция „Граница" бе проведена от служители на Дирекция "Вътрешна сигурност" и ГДБОП. Акцията бе реализирана на ГКПП "Капитан Андреево" под ръководството на Софийска градска прокуратура и бе насочена срещу извършени неправомерни действия на служители от Главна дирекция "Гранична полиция", Агенция"Митници" и отдел "Пътни такси и разрешителен режим". Повод за нея бяха постъпили сигнали от фирми-превозвачи и граждани за корупционни практики на Граничния пункт.
Проверени са  8 трасета за вход и изход за пътнически автомобили, автобуси и камиони. Процесуално-следствените действия продължават.
Операция"Граница" ще продължи и през следващата седмица, като целта е прекратяване на порочната практика за изнудване на български и чужди граждани, допълват от МВР.