Актрисата Татяна Лолова е родена в София на 10 февруари 1934 г.  Носител е на редица награди, сред които "Аскеер" за цялостно творчество от 2007 г. Награда "Любимец 13" - легенда на българския театър, и "Златен Перперикон".
Актрисата Татяна Лолова е родена в София на 10 февруари 1934 г. Носител е на редица награди, сред които "Аскеер" за цялостно творчество от 2007 г. Награда "Любимец 13" - легенда на българския театър, и "Златен Перперикон".
Литературните дни „Южна пролет“ в Хасково продължават днес. Кулминацията за деня е от 19 ч., когато в театъра „Иван Димов“ актрисата Татяна Лолова ще чете стихове от Мария Лалева.

Програмата днес стартира от 10.30 ч. в РБ „Хр. Смирненски“  с  „Приключение в света на детската  книга“ със Зорница Иванова, носител на „Пегас“ за 2018 г. Половин час по-късно, също в библиотеката, е традиционната среща - разговор на дебютантите с журито на  националния конкурс „Южна пролет”.

Запалиха огъня на литературната "Южна пролет" в Хасково


От 15 ч. Младежкият център отново ще е „Дебютантска гостоприемница „Южна Пролет“ 2019“, като ще е домакин на срещата на младите творци със средношколци.

От 16.30 ч. отново в РБ „Хр. Смирненски“ е предвидена среща с творчеството на Ненад Йолдески -  носител на Наградата за литература на Европейския съюз за 2016 г., а от 18.00 ч. в Камерната зала на ДКТ „Иван Димов“- творческа вечер на писателя Христо Карастоянов, слово за когото ще представи Божидар Грозев.