/ Дарик радио, Хасково
изказване на д-р Франц Ваврек
98353
изказване на д-р Франц Ваврек
  • изказване на д-р Франц Ваврек
„Това не беше конкурс, а някакво подобие на конкурс”, заяви пред общинските съветници на Хасково специалистът по клинична лаборатория д-р Франц Ваврек. Медикът се яви в надпреварата за шеф на бившата Първа поликлиника.

Комисията обаче го класира на второ място, а за победител бе избран д-р Ясен Янев, който преди време бе шеф на Окръжна болница. Д-р Ваврек е подал възражение срещу резултатите от конкурса. /Изказването му може да чуете в звуковия файл/.  

Кметството в Хасково търси старши юрисконсулт

Днес от „Коалиция за Хасково”  заявиха, че конкурсът е бил нагласен и не е имало равнопоставеност. Според хората на бившия кмет на Хасково, на д-р Ваврек не са му били представени документи, които той е поискал, за да направи по-добра защита на тезите си.

От коалицията обясниха още, че победителят д-р Янев е собственик на частно лечебно заведение, което е конкурентно на Първа поликлиника, което е общинска собственост. От „Коалиция за Хасково” стигнаха и по-далеч в изказванията си, като обясниха че в града се говорело, че целта е общинското дружество да бъде фалирано и след това някой да купи сградата изгодно.

Конкурсът бе обявен от местния парламент. Д-р Ваврек посочва още, че конкурсът е опорочен и от наличието на конфликт на интереси с един от членовете на комисията по избор и класирания кандидат на първо място.

Секретарят на комисията – провел събеседването д-р Лилия Консулова е съдружник и управител с Миглена Янева – съпруга на д-р Янев в Амбулаторна групова практика за първична медицинска помощ. Д-р Консулова заяви, че е задала само един въпрос на претендента.

Предложението да бъде проведен нов конкурс за лечебното заведение не бе одобрено от мнозинството. При гласуването се оказа, че 15 души са за нов конкурс, 15 са против, а 8 се въздържаха.

д-р Франц Ваврек
Дарик радио, Хасково

По-рано на сесията общинските съветници не приеха отчетът за изпълнение на бюджета на общината за 2017 г. „Виждаме, че има увеличени разходи за чистота, но контрастира със състоянието на града.

Няма обяснение за увеличените разходи за сметопочистване и сметоизвозване, каза Даниел Гаргов от ГЕРБ. Той изтъкна, че в отчета има много грешки. От ДПС съобщиха, че на хасковската улица “Петрич” няма сметопочистване, а хората плащат такса смет.

Кметът Добри Беливанов не взе отношение по докладната записка. Градоначалникът оттегли своя докладна записка, която касае спор за имот между общината и Топливо.