Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди постоянния арест, наложен от Районния съд в Свиленград спрямо мъж, обвинен в упражняването на домашно насилие над баща си в свиленградското село Студена, съобщиха от Съдебната палата.

Синът се заканил с убийство към родителя си и на 27 ноември му причнил лека телесна повреда. Магистратите са споделили извода на първоинстанционния съд, че е налице опасност да се укрие, тъй като същият няма постоянно местоживеене.

След скандал за пари: Мъж рани баща си в Свиленградско

От ноември 2022 г. срещу обвиняемия има издадена Заповед за защита от домашното насилие, с която му е забранено да доближава дома на своя баща. Показанията на пострадалия и изготвената характеристика сочат, че обвиняемият употребява наркотични вещества и именно това поражда неговата агресия и създалата се ситуация в дома, посочиха още от съда, чието определение е окончателно.

От началото на годината 187 жертви на домашно насилие са потърсили закрила в консултативните центрове на фондациите "Български център за джендър изследвания" - клон Хасково и "Х&Д джендър перспективи" в област Хасково, съобщи на 24 ноември управителят им Петя Петкова в началото на 16-дневна кампания срещу домашното насилие.
Николай Грудев, БТА