/ iStock/Getty Images
Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 32-годишен мъж, обвинен в извършването на грабеж в Харманли, съобщиха от Съдебната палата.

На 14 април в 23:15 часа потърпевшият - 58-годишен мъж, съобщил в Районното управление в Харманли, че 15 минути по-рано в дома му на улица "Лале" дошъл предполагаемият извършител Н. Н. заедно с 15-годишно момиче. Мъжът го заплашил с джобно ножче и му отнел 500 лева. Вероятният извършител и жертвата се познавали.

Посред бял ден: Младежи пребиха и ограбиха мъж във Варна

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за процесуална принуда. Съдът уважи мотивите на държавното обвинение, че е налице опасност от укриване и извършване на престъпление, въпреки наличието на постоянен адрес на обвиняемия, тъй като деянието е с висока степен на обществена опасност и предвиденото наказание е тежко по смисъла на закона - от пет до 15 години затвор.

В конкретния случай извършеният грабеж е в условията на опасен рецидив, а Н.Н. многократно е осъждан за престъпления против собствеността, уточниха от съда.

Предадоха на съд рецидивист за грабеж и убийство на възрастен мъж

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.