Административният съд в Хасково обяви на заседание за решаване делото, с което се иска касиране на вота за общински съветници в града. Магистратите ще се произнесат в законоустановения срок.

хасково съд
БТА

хасково съд
БТА

Непризнаване на изборните резултати за общински съветници след местните избори поискаха шест партии и коалиции. Съдът разпореди повторно преброяване на бюлетините от всички 152 секции.

Съдебно-счетоводната експертиза от повторното преброяване беше представена на днешното заседание. И двете страни по делото нямаха възражения и тя бе приета от съда. Експертите са установили разминаване в броя на намерените в урните бюлетини от протоколите на секционните комисии и съответно на общинската избирателна комисия (ОИК), разлики в тези на валидните и невалидните, както и други несъответствия.

Адвокатите на ищците поискаха касиране на целия вот. Председателят на ОИК Добромир Якимов възрази, че експертизата не е показала драстични и съществени нарушения. Резултатите от експертизата сочат, че евентуално "Възраждане", на които не достигаха 12 гласа за трети мандат, могат да вземат трети, тъй като сега получават 21 нови гласа след ревизията.  
Николай Грудев/БТА