/ БГНЕС
Експерти ще броят повторно бюлетините от вота за общински съветници от всички 152 избирателни секции в община Хасково. Те ще трябва да установят дали има разминаване в броя на действителните и недействителните гласове с тези от официалните протоколи на секционните комисии, и дали ако има такова, това би променила резултата от избора. Това определи днес в открито заседание състав на Административния съд в Хасково, след като даде ход на делото за касиране на вота.

То бе образувано по жалба на шест партии и и коалиции, които искат непризнаване на резултатите от вота и отмяна на гласуването. Към жалбата впоследствие бе присъединен и иск със същото съдържание от кандитата за кмет и водач на листата за общински съветници от партия "Български гласъ" Георги Иванов.

Съдът отхвърли искането на жалбоподателите за разпит на членовете на четири секции, за графологична експертиза и за техническа експертиза на видеозаписи, които, по думите им, запечатали груби нарушения като подправяне на бюлетини.

До момента: Сигналите за изборни нарушения постъпили в прокуратурата са над 3300

Следващото заседание по делото бе насрочено за 20 ноември.

В друго административно дело от днес съдът остави без разглеждане жалбата на кандидата за кмет Георги Иванов против решението на Общинската избирателна комисия за определянето на балотажа за кмет на общината. Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, уточниха от Съдебната палата.
Николай Грудев/БТА