/ netinfo

Контрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева иззеха митническите и гранични служители на ГКПП-"Капитан Андреево" при два случая, съобщават от Агенция "Митници".

Задържаха лекарства на "Капитан Андреево"

При първия случай ,недекларирана валута е открита при проверка на лек автомобил с чужда  регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът е пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция през  България за Швейцария.

Намериха цигари в англичанин от турски произход

Шофьорът и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Колата е отклонена за щателна митническа проверка, при която в жабката на автомобила, в непрозрачен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 132 637 лева.  

Хванаха контрабанда на текстил

При другият случай, при съвместна проверка, митнически и гранични служители на пункт "Капитан Андреево" са задържали 31 500 недекларирани британски лири в различни купюри с левова равностойност 70 435 лева.

Контрабандната валута е открита в личния багаж на британски гражданин с турски произход, пътуващ от Великобритания през България за Турция в лек автомобил „Porshe". На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

Откриха контрабандни запалки на ГКПП "Капитан Андреево"

По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата, съобщават от Агенция „Митници”.