/ Агенция "Митници"

17 600 къса контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП "Капитан Андреево". Контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка "Chrysler", влизащ в страната от Турция. В автомобила, управляван от английски гражданин, с турски произход, пътували съпругата му и двете им деца. Съпрузите заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

Хванаха контрабанда на текстил

При проверката, в специално изграден тайник, в пода на автомобила зад задните седалки, са открити 17 600 къса цигари без акцизен бандерол. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.

На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт - за наличието на тайник.

Откриха контрабандни запалки на ГКПП "Капитан Андреево"

През първите две седмици на месец април на Капитан Андреево митническите служители задържаха 166 900 къса безакцизни цигари и 15 кг тютюн за пушене. Иззети са 3943 кутии цигари, закупени от Турция от 175 преминали пътници. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 4402 укрити кутии цигари, за които са съставени общо 44 акта.