Спортното министерство финансира свиленградски клубове
Спортното министерство финансира свиленградски клубове / Община Свиленград

Спортните клубове по кикбокс и по гимнастика в Свиленград спечелиха финансиране от Програма за развитие на спортните клубове към Министерство на младежта и спорта, съобщиха от Общината. Със съдействието на общината двата клуба разработиха и подадоха проекти за различни дейности на обща стойност 5 893 лв.

Спортен клуб по кикбокс ”Тангра 2008” - Свиленград сключи договор  за предоставяне на целевите финансови средства в размер на 2 593 лв. Основните дейности, които ще бъдат финансирани са: подготовка и възстановяване на спортистите; закупуване на спортни пособия и спортна екипировка; участие в състезанията от държавния  и международния спортен календар; пансионат и трансторт за членовете на клуба; наеми и консумативи за ползване на спортни бази и др.

Спортен клуб по гимнастика „Ал. Фотев” спечели за своя проект 3 300 лв., които ще бъдат вложени в спортна екипировка, участия в  подготвителни и възстановителни лагери и различни състезания.

В момента продължава проектът на Спортен клуб „Изида” - Свиленград за занимания по йога  на стойност 3 450 лв. Той е  по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време”.

На 31 май успешно приключиха проектите на ФК „Свиленград 1921” и СКГ „Ал. Фотев”, по които 130 деца от детските градини  тренираха футбол и спортна гимнастика. Дейностите стартираха от 1 октомври 2014 г. в ОДЗ „Зорница”, ЦДГ „Радост”, ЦДГ „Слънце” и ЦДГ „Снежанка”. Средствата - 5 500 лева,  бяха отпуснати  от Програмата „Спорт за децата в детските градини”.