/ Дарик радио, Хасково
среднощна акция на хасковска бензиностанция
96143
среднощна акция на хасковска бензиностанция
  • среднощна акция на хасковска бензиностанция
Полиция, данъчни, митничари и служители на ДАИ атакуваха бензиностация в Хасково. Среднощната акция, на която присъства и Дарик, завърши със запечатването на цистерна пълна с пропан бутан.

Службите получават сигнал от хората в близкия блок, че в цистерна, на която пише „Вода“, собственикът съхранява газ. В 20:00 часа, на 7 февруари започна и операцията. Върху товарното возило, което е с вместимост 14 000 л., такъв надпис обаче нямаше.

Добромир Йорданов, управител на търговския обект обясни пред Дарик, че всичко е изрядно и че службите „искат да го смачкат“. И горивото, и документите ни са изрядни, каза още той.

Обясни, че цистерната я използва като резервоар, но не я пълнел с целия й капацитет. Това го правел, за да спести пари от идването на голяма цистерна.

Според пожарната, сигнали за тази бензиностанция са получавани и друг път, а собственикът е глобяван нееднократно. Днес ще бъде направена проверка и на горивото.

В звуковия файл може да чуете какво казаха пред екипа ни данъчните, служителите на ДАИ, ръководителят на търговския обект