Славейков и Роза с най-красива коледна украса
Славейков и Роза с най-красива коледна украса / Дарик радио, Хасково
"Славейков" и "Роза" с най-красива коледна украса
91777
"Славейков" и "Роза" с най-красива коледна украса
  • "Славейков" и "Роза" с най-красива коледна украса

И тази година ОУ „Пенчо Славейков“ е с най-красивата коледна украса в община Димитровград. В петото издание на конкурса „Магията на Коледа“ училището печели за трети път. В раздела за детски градини този път първенец бе „Роза“, където учители и родители са пресъздали с ръчно изработена украса сюжетът на приказката с картинки "Елхичката" от Сутеев.

300 лв. за първо, 250 лв. за второ, 150 лв. за трето място и 50 лв. за поощренията бе наградният фонд. Торти от кмета Иво Димов получиха дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, които по традиция също се включиха в конкурса. Кметът Иво Димов връчи също грамотите и паричните награди на директорите на отличените училища и детски градини.

Славейков и Роза с найкрасива коледна украса
netinfo

При училищата с поощрения са Професионалната гимназия и ПМГ „Вазов“. На трето място комисията класира ОУ „Матевски“-Меричлери и ОУ „Яворов“- кв. Изток. Второто място зае ОУ „Св. Кирил и Методий“-кв. Черноконево.

В раздела „Детски градини“ поощрителните награди получиха „Приказка“ и „Райна Княгиня“. Трето място зае „Слънце“, а второ- „Звездица“, кв. Марийно.

Славейков и Роза с найкрасива коледна украса
netinfo

 

Церемонията откри началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Антоанета Шаркова, която посочи, че и тази година комисията е била изключително затруднена да оцени най-коледно украсените училища и детски градини. 13 бяха участниците в конкурса тази година. Звукова картина от церемонията чуйте в приложения файл.