Серия кражби от жилища през уикенда на злато, пари и дизелово гориво
Серия кражби от жилища през уикенда на злато, пари и дизелово гориво / DarikNews, архив

2 дамски златни пръстена, златен синджир с неустановен грамаж, 2 дебитни карти и сумата от 350 лв. са били задигнати от частен дом в село Крепост. В къщата неизвестните засега извършители проникнали, като демонтирали комарник от прозорец на приземния етаж.

За периода от 2 до 3 август, като скъсвали комарник на прозорец на първия етаж, крадци проникнали и в апартамент на бул. „Ст. Стамболов” в Хасково. От портфейла на собственика му взели 600 лв.

В същия период и чрез същия способ- избутване на комарник на тераса на първия етаж, са влезли и в жилище на ул.”Узунджово” в Хасково. От апартамента била задигната чантичка с 2000 лв. в нея.

За времето от 1 до 3 август, в Димитровград, на ул."8 март”, чрез разбиване на входна врата, е проникнато в частен дом и е извършена кражба на 15 л дизелово гориво.

Около 22.40 ч. снощи, в РУП-Хасково е получено съобщение, че от апартамент на ул.”Хр. Ботев” в областния град, чрез взломяване на входната врата, е извършена кражба на таблет, кристални чаши и сувенирен пистолет.

 

По всички случаи са образувани досъдебни производства и работата по установяване на извършителите продължава.