Искрен Красимиров в Димитровград
Искрен Красимиров в Димитровград / Дарик радио-Хасково
С "Урок по родолюбие" от потомък на Ботев четник "Богоров" чества патрона си
93347
С "Урок по родолюбие" от потомък на Ботев четник "Богоров" чества патрона си
  • С "Урок по родолюбие" от потомък на Ботев четник "Богоров" чества патрона си
С „Урок по родолюбие“ на актьора и режисьор Искрен Красимиров, потомък на един от Ботевите четници и основател на проекта „НЕзабравимата България“ отбеляза днес патронния си празник димитровградската езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“. Възпитаниците й бяха сред първите в страната, които видяха откъси от най-новия филм на Искрен Красимиров и съмишлениците му, посветен на Левски, както и откъси от филмите им за Ботев и Вазов.

Искрен Красимиров в ЕГ "Богоров"
Дарик радио-Хасково

В униформа на Ботев четник той е гостувал вече в над 300 училища у нас и в чужбина, като проектът се реализира със подкрепата на Министерството на образованието и съдействието на регионалните му управления. „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“ е родолюбив проект, който чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии, популяризира българските национални герои. Обрекли сме се на каузата да сме модерни апостоли, както ни наричат хората, които да бранят достойно историята на България, коментира Искрен Красимиров. В ЕГ „Д-р Иван Богоров“ той представи и най-новата им национална благотворителна кампания  „Аз съм лъвче“, средствата от която са за завършване на филма за Апостола.

Искрен Красимиров
"НЕзабравимата България"

Искрен Красимиров е носител и на наградата за принос към българщината „Дядо Йоцо гледа“ от фолклорния събор „Де е българското”.

Наградени от "Любословие", ЕГ "Богоров"
Дарик радио-Хасково

По повод патронния празник на димитровградската езикова гимназия днес там бяха наградени победителите в националния кръг на състезанието по български език, организирано от Съюза на учителите филолози „Любословие“. Сред осмокласниците от 110 участници от цялата страна с най-добър резултат са Кристина Тонева и Никол-Валери Димитрова – на второ място с 54 точки, а на трето място е Полина Стойнова с 53 точки. С най-добро постижение сред учениците от Х клас е Антония Динева – 54 точки. Добромир Зафиров и Ирина Митева също са в челната десетка от националното класиране с по 52 точки. Сред участниците от ХI клас Смилена Точева се класира на трето място, а само на точка след нея се нарежда резултатът на Яница Вълкова. За отличното представяне на богоровци бе отчетен и приносът на техните учители по български език и литература Бистра Жекова, Илина Кинева и Антоанета Коджабашева.