Рицар на добрата воля избира Димитровград за Деня на доброволеца
Рицар на добрата воля избира Димитровград за Деня на доброволеца / Darik News, архив

"Рицар на добрата воля" избират за втора поредна година в Димитровград по повод Международния ден на доброволеца - 5 декември. Церемонията организира местната фондация „Подари усмивка”, а началото е от 18 ч. в Клуба на дейците на културата. Първата по рода си титла за „Рицар на доброто” получи миналата година абитуриентката от ЕГ „Д-р Иван Богоров” Вирджиния Тодорова. Тази вечер обаче, тя няма да присъства за произвеждането на новия рицар, тъй като вече следва зад граница, коментира председателят на „Подари усмивка” Наталия Делчева. Идеята е точно в Деня на доброволеца да почетем хората, които ни помагат в благотворителни каузи и инициативи- с труда си, със средства, с това, че споделят част от времето си, да им благодарим и отдадем внимание, като се надяваме да ги зарадваме и с малки подаръчета, които сме подготвили, разказа още тя.

Международният ден на доброволеца бе отбелязан и от Общинския ученически парламент в Димитровград. В следобедните часове вчера те организираха дискусия по темата за доброволчеството, като презентираха различните инициативи, които са организирали или в които са се включили.

 

5 декември се чества за първи път, като Международен ден на доброволеца през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.