Река Мартинка скъса дигата на Марица. Пътят за Симеоновград е непроходим
Река Мартинка скъса дигата на Марица. Пътят за Симеоновград е непроходим / netinfo

Прелялата река Мартинка скъса дигата на река Марица и огромният водосбор, който е залял над 2 000 дка в района на димитровградските села Брод, Злато поле и Райново започна да се оттича. Това съобщи за Дарик кметът на общината Иво Димов.

Река Мартинка скъса дигата на Марица Пътят за Симеоновград е непроходим
netinfo

Пътят към Симеоновград в този участък е на практика непроходим, защото водата е изкъртила и отнесла големи части от асфалтовата настилка и може да се каже, че път почти няма. Има паднали клони и дървета и преминаването оттам не е препоръчително, коментира димитровградският кмет.

Река Мартинка скъса дигата на Марица Пътят за Симеоновград е непроходим
netinfo

Имам уверението от областното пътно управление, че още утре ще започнем възстановяване на този участък от републиканския път ІІІ-663 Чирпан-Симеоновград, посочи Иво Димов. Това остава и критичната точка за община Димитровград, като вероятно до довечера ще отменим бедственото положение, каза още Иво Димов.

Река Мартинка скъса дигата на Марица Пътят за Симеоновград е непроходим
netinfo

Описването на щетите от наводнението в Димитровградско най-вероятно ще започне утре или във вторник, в зависимост от възможностите за това, тъй като все още тече разчистване на тиня и наноси. По възможно най-бързия начин ще придвижим документите към междуведомствената комисия, която служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов оглавява, за да получим помощ от държавата, категоричен бе кметът Иво Димов.