Областна администрация Хасково
Областна администрация Хасково / Дарик радио, Хасково, Архив
Представители на Световната банка ще участват в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район днес от 10:30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Председател на Регионалния съвет е областният управител Станислав Дечев. В заседанието ще участват заместник-министри, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на министерства, на синдикални и браншови организации и др.

Основната дискусия, в която ще се включат представителите на Световна банка и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството е за предвижданите промени в изпълнението на политиката за регионално развитие в страната и ролята на регионалните съвети за развитие. В дневния ред на форума са включени още актуални въпроси, които касаят пътната инфраструктура на област Хасково- (Път III-5509 „Свиленград – Щит – Маточина“; Път III-807 „Върбица – Скобелево“; Път III-559  „Тополовград – Светлина“), както и обсъждане на проблема с организацията на движението на товарните автомобили по трасето към ГКПП „Капитан Андреево“.

Ще бъде представен проект за „Международно Висше Училище по Информатика и Електронно Лидерство „Махатма Ганди“ в Пловдив и приемане на решение за подкрепа на неговото създаване. Участниците ще докладват и за напредъка по взети решения на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.