Работодатели от Хасковско предлагат различни свободни работни места на пострадали от военния конфликт в Украйна, съобщиха от Дирекцията "Регионална служба по заетостта".

Досега трима предприемачи са попълнили анкети. Търсят се инженер-химици, лаборанти, електротехници, машинни инженери, машинни техници, оператор производство и други.

318 украински граждани са настанени в област Хасково

В същото време един украински гражданин е попълнил анкета, а представител на мобилния екип на Дирекция "Бюро по труда" (ДБТ)-Хасково е провел среща със седем украински граждани в село Минерални бани. В ДБТ-Хасково са консултирани две жени от Украйна. 

На срещите украинските граждани са запознати с дейността на Агенцията по заетостта като обществен посредник на пазара на труда.

Предоставени им са поредица от информационни материали на руски и украински език - за запознаване със статута на временна закрила, за достъпа до пазара на труда в България и услугите на Агенцията по заетостта, за условията на живот и труд в България, за различни социални услуги и други полезни източници на информация.
БТА