/ iStock
Баща и син ще бъдат привлечени като обвиняеми
Прокуратурата разследва нападението на оператор в изборния ден, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

От там уточняват, че на 27 октомври, сутринта, репортер и оператор на телевизия се намирали на ул. “Ястреб“ в Хасково, за да разговарят с хората във връзка с провеждащите се парламентарни избори. При опита си да вземат интервю те били нападнати от група мъже, вследствие на което операторът на медията бил ударен с два шамара.

Извършени са разпити на свидетели и са назначени лицево-идентификационна и съдебномедицинска експертизи. Приобщени са и записи от видеонаблюдение.

Баща и син ще бъдат привлечени като обвиняеми.

"От извършените до момента действия по разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на баща и син, в извършване на престъпление за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за това деяние, за което им са връчени призовки за явяване пред разследващия орган. По делото сe извършват активни действия по разследването и при събирането на достатъчно доказателство за друго престъпление или за по-тежко такова, обвинението ще бъде прецизирано", отбелязват още от прокуратурата. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня