/ ThinkStock/Getty Images
Малко преди съдебното заседание срещу криминалиста от Хасково Орлин Георгиев, в деловодството на Районен съд е внесен болничен лист, че той е получил хипертонична криза. По тази причина, обвиненият за шофиране с 3, 92 промила алкохол полицай, не се яви в залата.

Въпреки влошеното здравословно състояние на Орлин Георгиев му е предписано 10 дни домашно лечение. Тези обстоятелства станаха причина днес съдът да не даде ход на процеса. Орлин Георгиев, който е началник група в „Криминална полиция” бе заловен да шофира в кв. „Червена стена” да управлява колата си с 3.92 промила през ноември миналата година.

Пиян полицай от Хасково на съд днес

Казусът веднъж вече влезе в Районен съд Хасково със споразумение. 8-ми наказателен състав обаче отказа да одобри договорката между прокуратурата и Орлин Георгиев. Тогава двете страни се споразумяха за 6 месеца условно с 1.6 година да не шофира.

Съдът не одобри параметрите и предложи наказанието да е 10 месеца и 2 години без книжка. Орлин Георгиев и защитникът му не се съгласиха с предложенията на съда, който каза, че тяхното споразумение не отговаря на закона и морала.

Днес малко преди делото в кулоарите на Темида двете страни отново заговориха за споразумение. Какво точно ще се случи ще стане ясно на 26 юни.