Димитровград, Договори за граждански "зелени" проекти
Димитровград, Договори за граждански "зелени" проекти / Дарик радио, Хасково
Подписаха договорите за 5 "зелени" проекта в Димитровград
98987
Подписаха договорите за 5 "зелени" проекта в Димитровград
  • Подписаха договорите за 5 "зелени" проекта в Димитровград
Договорите за финансиране на 5 граждански проекта подписа днес кметът на Димитровград Иво Димов. Те са по традиционния общински конкурс „За приветлива градска среда”, който се провежда за осма поредна година и до момента са финансирани общо над 50 проекта. За реализирането на всеки от тях сумата, която общината отпуска целево, е до 5 000 лв.

Тази година от подадените 7 разработки за благоустрояване на градската среда назначената от кмета комисия одобри 5: за благоустрояване на междублоковите пространства зад блок 34 на ул. „Захари Зограф”, зад блок 5 на бул. „Трети март" и на ул. „Цар Борис I“ до бл. 2, както и за две детски площадки на бул. „Стефан Стамболов” до бл.4 и на бул. „Христо Ботев” до детска градина "Йорданка Чанкова". Домоуправителите днес сключиха договори за финансирането, като срокът, в който следва да бъдат реализирани дейностите, е до 30 ноември. Средствата се предоставят след изпълнение на предвидените дейности и представяне на съответните документи за това.

Димитровград, Договори за граждански "зелени" проекти
Дарик радио, Хасково

Община Димитровград винаги е толерирала желанието на собствениците, които искат да благоустроят района около жилищните си сгради и ще продължи да го прави, подчерта кметът Иво Димов.

Той съобщи още, че срещу реализирането на единия от проектите недоволен съсед е депозирал в администрацията жалба. Мъжът посочил, че е недоволен, тъй като облагородяването на детската площадка е предпоставка за по-силен шум, който му пречи. Дошлите да подпишат договора споделиха, че той дори и сега замервал децата, които играят под прозорците му, с пиратки. Те събират подписка от живущите в блока в подкрепа на проекта си.

Димитровград е градът с най-много детски площадки, споделиха доволни домоуправители. Други разказаха за ползата и ефекта от вече реализирани проекти за междублокови пространства, където след ремонта им се събират няколко поколения- от майките с бебета в колички до над 80-годишни.