8 в Димитровград получават по 5000 лв. от общината за зелени проекти
8 в Димитровград получават по 5000 лв. от общината за зелени проекти / DarikNews.bg, Архив

8 са класираните в традиционния конкурс на община Димитровград за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда”, съобщават от администрацията. 12 са били внесените от граждани проектни предложения, като всички участници са спазили условието да бъдат регистрирани по Закона за управление на етажната собственост. Назначената комисия е одобрила за финансиране 8 от проектите:

 

1. Даньо Недялков Делчев – за детска площадка на бившия магазин „Билла”

 

2. Невена  Данева – за детска площадка между ул. „Гео Милев” 3 и ул. Хасковска

3.Иван Стойнов Варийски - междублоково пространство на ул. „Ем.Станев” до бл. 10

4.Иванка Нондова Гъркова- детска площадка на бул. „Хр.Ботев” зад бл. 34

5.Златка Титова –детска площадка на бул. „Трети март” зад бл. 5

6.Стефан Димитров Григоров– междублоково пространство на ул. „Кап. П. Войвода” до бл. 2

7.Светла Добрева Бялкова – детска площадка на бул. „Ст.Стамболов” зад бл. 10

8.Атанас Крумов Атанасов –междублоково пространство на ул. „Захари Стоянов” до бл. 4.

В одобрените проектни предложения са предвидени допустими за финансиране дейности: доставка и монтаж на детски съоръжения на съществуващи детски площадки или в свободни междублокови пространства, монтаж на паркова мебел и създаване на места за отдих, отчитат от комисията. Отпаднали от класирането 4 проектни предложения са включвали строителни дейности, недопустими за финансиране според регламента в два от случаите и са касаели междублокови пространства, които вече са били финансирани от конкурса в предходни години, посочват още от общинската администрация в Димитровград.

 

Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за предоставяне на финансовите средства в размер до 5 000 лв. за реализация на всеки от одобрените проекти. Това ще стане след приключване на всички дейности по проектите, отчитане на разходите със съответните документи и приемането им от комисия, уточняват от общината. До 30 ноември е срокът, в който проектите трябва да бъдат реализирани.