Община Димитровград финансира с 50 000 лв. зелени проекти на граждани
Община Димитровград финансира с 50 000 лв. зелени проекти на граждани / Darik News

Договори с класираните в традиционния за Димитровград конкурс „За приветлива градска среда” подписа кметът Иво Димов. Назначената от него комисия избра 10 от представилите идейни проекти 24 домоуправители на етажни собствености. Предвидените в бюджета средства са общо 50 000 лв., като всеки от одобрените ще получи до 5 000 лв. за благоустрояване на междублокови пространства: озеленяване, зацветяване, подмяна на настилка, монтаж на детски съоръжения, беседки, пейки и кошчета за смет.

Съгласно условията на конкурса за граждански инициативи средствата няма да бъдат дадени авансово, обясни кметът Иво Димов. Те ще бъдат изплащани от общината едва след представяне на съответните разходни документи и след проверка на място за изпълнение на дейностите.

Община Димитровград финансира с 50 000 лв "зелени" проекти на граждани
netinfo

 

На базата на предварително зададените и обявени критерии- брой потребители, съфинансиране със собствени средства и срок за реализация, комисията определи своеобразните победители:

 

1. Александър Цветанов Киферов- ул. „Простор”15-А-18

 

2. Жулиета Георгиева Иванова- бул. „Трети март” 11, ап.14

 

3. Мариана  Личова Колева- ул. „Простор” 18, ет.3, ап.7

 

4. Георги  Димчев Димчев- ул. „Кл. Охридски”, бл.№3, вх.А

 

5. Донка Иванова Златева- ул. „Волгоград” 12-А-8

 

6. Недялка Георгиева Йоакимова- ул. „Волгоград”11-А-20

 

7. Димитър Радев Йовчев- ул.”Волгоград” 11-Б-5

 

8. Фильо Проданов Филев- ул. „Захари Стоянов” 2-Б-17

 

9. Иван Тодоров Радев- ул. „Захари Стоянов” 2-В-13

 

10. Марийка Петрова Хаджиева-  ул. „Волгоград” 3-А-3

 

 

 

Конкурсът за граждански инициативи бе обявен в началото на юни, а срокът бе до края на август. Задължително условие за участниците бе да са регистрирани по Закона за управление на етажната собственост. Конкурсът „За приветлива градска среда” бе организиран за първи път в община Димитровград през 2010 г. и това е четвъртото му издание.