/ iStock/Getty Images
Почина 83-годишната жена, която бе намушкана няколко пъти с нож при конфликт с внучката си в Меричлери, съобщиха от Окръжната прокуратура в Хасково.

Случаят от 24 август вечерта, когато жертвата бе открита в безпомощно състояние в дома ѝ. Словесен конфликт между нея и внучката ѝ преминал във физическа саморазправа, като 17-годишната е нанесла няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягала.

Повдигнаха обвинение за опит за убийство на 17-годишната, нанесла прободни рани на баба си

След преглед от парамедици пострадалата бе отведена за лечение в болница в Пловдив. Преди два дни съдът постанови постоянен арест спрямо 17-годишна девойка.

Едно от основанията за определението бе наличието на негативни характеристични данни по отношение на момичето. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си.

Тепърва предстои аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, уточниха от държавното обвинение. Едва след това ще се преценява евентуалната преквалификация на сегашното обвинение "опит за умишлено убийство" в "умишлено убийство".
Николай Грудев, БТА