Пламен Юруков: Няма лидерски проблем в СДС
Пламен Юруков: Няма лидерски проблем в СДС / netinfo
Няма лидерски проблем и напрежение в СДС, според председателя на партията Пламен Юруков. Уставът на СДС позволява на всеки член да гласува за лидер, аз ще се кандидатирам и ще се радвам, ако имам достойни и силни конкуренти, заяви пред Дарик Пламен Юруков. По думите му, целта на кампаниите срещу него е била в синята партия да се създаде усещане за слабост и необходимост от коалиция и по този начин “на гърба на СДС” в следващия парламент да влязат хора, които са напуснали партията и са навредили на десницата сериозно.

По повод искането на “Атака”, депутатският имунитет на Ахмед Доган да бъде свален, Пламен Юруков заяви, че СДС принципно е за прозрачност и ако има условия за подобно искане би подкрепил решения в тази посока, но коментира, че имунитетът не е пречка за разследване срещу народен представител. Според Пламен Юруков финансирането на политическите партии ще бъде прозрачно, когато бизнесът стане независим от държавата.

В Хасково Пламен Юруков представя идеите на СДС за алтернативно управление на страната. До три месеца партията ще бъде готова да обяви и проекта си за нова структура на правителството.