/ Агенция Митници
Бързо производство е образувано в Харманли срещу мъж, стрелял във въздуха с газов пистолет в нетрезво състояние. Харманлиецът е задържан, а оръжието е иззето с протокол. Оказало се, че не е регистрирано в полицейското управление.

От полицията информират и за двама свиленградчани на 21 г. и 18 г., че са задържани за съхранение на наркотик. Те са спрени за проверка в землището на село Момково с автомобил Мазда, шофиран от по-големия.

Полицейска гонка край тополовградско село

При обиск, в по-малкия е открита в калъф за очила 53 грама зелена листна маса, а до колата – буркан със същото вещество с тегло 320 грама. Полевия наркотест е потвърдил, че се касае за марихуана. Момчетата са задържани до 24 часа.

За съхранение на същото вещество в хасковския арест е била и 20-годишна девойка от Стара Загора. В района на парк „Кенана“ край областния град, момичето е проверено като пътник в автомобил. В нея, униформените полицаи са открили цигара и пластмасови шишенце, съдържащи марихуана.

Шофьор опита да подкупи полицаи край Димитровград

През почивните дни за съхранение на наркотик е бил задържан още един хасковлия. Мъжът на 34 г. е шофирал лек автомобил Фолксваген под въздействието на дрога. Тестване с дрегер отчел наличие на амфетамин и метаамфетамин.

При претърсване на колата, в ниша под волана са намерени сгъвка с бяло прахообразно вещество, кутийка с бяло кристално вещество и везна, предадени за експертиза, установяваща вида им.