Пети панаир на занаятите събира 25 майстори в Димитровград
Пети панаир на занаятите събира 25 майстори в Димитровград / DarikNews.bg, Архив

25 творци пристигат за вече традиционния есенен Панаир на занаятите в Димитровград. Петото му издание ще продължи три дни- от днес до 18 септември, пред спортната зала. Откриването е в 10 часа с водосвет, след което ще бъдат представени участниците- а майстори и занаятите им. И този път са предвидени демонстрации  за желаещите сами да изработят нещо в импровизираните работилници на открито, както и възможност хората да закупят изложените сувенири.

Организаторите от димитровградското читалище „Звездица“  очакват майстори от Пловдив, Карлово, Пирдоп, Пазарджик, Дупница, Ловеч, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково и Елена, като ще бъдат представени традиционни и съвременни занаяти – плъстене на вълна, дърворезба, кожарство, свещарство, флористика, бижутерство, декупаж, коренопластика, битови сувенири и др.

От 18 ч.  програмата на Панаира на занаятите включва концерт на ансамбъл „Звездица“. Базарът пред спортната зала в Димитровград продължава в събота от 10 часа с концерт на фолклорни певчески групи от региона под мотото "На панаир с песни и хора", а в 18 ч.- хора с хороводни клубове от региона.

 

В неделя от 11 часа е награждаването за най-атрактивен занаят и най-млад творец.