Пазарът в Димитровград- сцена на модно дефиле
Пазарът в Димитровград- сцена на модно дефиле / DarikNews

Модно дефиле, в което ще бъдат показани актуални за зимния сезон тоалети на 5 фирми, организира днес "Общински пазари"-Димитровград. В сцена за ревюто ще се превърне площадът пред спортна зала „Младост”. Там ще дефилират красивите манекени на местна агенция, водена от Георги Георгиев. По около 10 свои модела ще презентира всяка от 5-е фирми. Те са от Димитровград, Хасково и Пловдив и всяка от тях е наемател на търговски площи на Неделен пазар, съобщи ръководителят на общинското предприятие Лидия Николаева.

Модното дефиле днес ще започне с концерт на открито от Забавно-духов оркестър- Димитровград с диригент Доцо Вътков и концерт-майстор Тончо Тонев.

Дефилето пред спортната зала в Димитровград, на което ще бъдат представени тоалети, които се предлагат от търговци на Неделен пазар е само първото от общо 12 такива. Всеки следващ месец "Общински пазари" ще организира ревюта,  в които да бъдат показани най-актуалните модели. Идеята ни е да обвържем тези прояви и с  големи празници, които предстоят в календара за съответния месец, както и да бъдем полезни на търговци и посетители на тържището, като презентираме, примерно,  бални рокли през април и май, бански костюми и плажни тоалети през юни и юли, детска мода и дрехи за тийтейджъри през август или септемри, коментира Лидия Николаева.