Ансамбъл Хасково
Ансамбъл Хасково / Областна администрация, Хасково
Представителен танцов ансамбъл „Хасково” получи най-високото отличие на областния управител на Хасково Станислав Дечев. Почетният плакет бе връчен по повод 40-я рожден ден на ансамбъла по време на юбилейния концерт.

Ансамбъл Хасково
Областна администрация, Хасково

Той продължи над два часа, като на сцената освен настоящите танцьори, най-малките от които едва на 3 години, се представиха и първите танцьори, които през далечната 1977 година тръгват по големите сцени, заедно със създателя на ансамбъл „Хасково” Ана Димитрова.

Ансамбъл Хасково
Областна администрация, Хасково

Областният управител удостои с най-високото си отличие- почетен плакет, ансамбъла, а в поздравителния си адрес заяви: „Вече четири десетилетия вие успявате да съхраните най-ценния национален капитал- българското танцово изкуство. Вие успяхте да превърнете ансамбъл „Хасково“ в стожер на традиционните български ценности и национално самосъзнание.“

Ансамбъл Хасково
Областна администрация, Хасково

Да продължават все така ревностно да пазят българския национален дух и да бъдат посланици на България и българското, където и да се намират, пожела още на ансамбъла Станислав Дечев.

Ансамбъл Хасково
Община Хасково

Плакет на ансамбъл „Хасково” по повод 40-годишнината връчи и кметът Добри Беливанов. Той поздрави ръководителя на ансамбъла Ана Димитрова и всички бивши и настоящи танцьори, като им пожела винаги така да успяват да развълнуват публиката и все така да се грижат за българската традиция и да я предават на идните поколения. 

Ансамбъл Хасково
Община Хасково

От ансамбъла благодариха за подкрепата на общината, която спонсорира провеждането на юбилея с 4 000 лева.